Bruk av Survey Point ved linking av IFC-filer

Om prosjektet er georeferert korrekt og man vet koordinatene, kan man enkelt plassere ut IFC-filer som kommer i sanne Euref-koordinater (om disse har samme kjente koordinater som utgangspunkt).

I Archicads "Location Settings"

Det forutsettes at man fyller ut "Position" med korrekte koordinater i "Location Settings". NB! benytt "-" tegn foran og husk at i GIS-verden er X = Nord (samme som Y-aksen i Archicad) og det er det vi viser også i dette eksempelet.

Enkel sjekk i i en IFC-Viewer av filen

Gjør en enkel sjekk av koordinatene i filen før man linker den inn, dette kan f.eks. gjøres i Solibri. Benytt "Cooordinate Stamp" fra "Mark Up" paletten. Sjekk at det stemmer med det som prosjektet ditt har av koordinater under "Survey Point"

Hotlinking av IFC

Etter man har valgt hvilken fil man skal Hotlinke, velg "Align Module" og "Survey Point"

Kontroller at den havnet i det georefererte punktet (ORIGO)