Hva må man tenke på når man får en ny maskin

Har du fått du ny maskin? Under har vi laget en oversikt over ting du må tenke på både når det gjelder den nye maskinen, men også før man kvitter seg med den gamle.

Lagre alle filer og overføre til ny maskin

Alle Prosjekter må lagres og overføres til den nye maskinen. Det samme gjelder også kontor templaten og eventuelle kontor biblioteker eller leverandør biblioteker du ønsker å ta med deg.

Send and Receive

Jobber du i Teamwork må du også lagre usendte endringer med receive.

Overføre lisens

Har man en software lisens må denne overføres via License manager tool. Først må den lastes opp fra den gamle maskinen før den kan lastes ned til den nye. Se Hvordan laste opp lisensen i denne artikkelen.

Her kan du se hvordan du laster ned lisensen på din nye maskin.

Sjekk at programvaren kompatibel med operativsytemet

Jo nyere maskin jo nyere operativsystem. Det vil derfor si at eldre versjoner av Archicad er ikke nødvendigvis kompatible med operativsystemet, så sjekk dette og velg eventuelt å oppgradere din Archicad for best mulig opplevelse. Systemkrav for siste versjon og for eldre versjoner.

Installer programvaren og siste oppdatering

Når du laster ned Archicad følger ikke siste oppdatering eller hotfix automatisk med, denne må du derfor også installere. Har du Archicad åpen kan du gå på Help > Check for updates eller last ned fra Graphisoft sin side her

Installer alle plug-ins/add-on

Husk å laste ned og installer alle plug-ins du bruker og har behov for. Som for eksempel Goodies, Datasmith for Twinmotion, Architerra, Norkart etc.