Trace & Reference - tips og triks

De fleste er kjent med trace & refrence i Archicad - denne funkjsonen har hjulpet oss lenge med å nettopp å spore, referere og holde oversikt over planer og andre detaljer i prosjektet i andre etasjer enn den du står i. Den er oversiktlig og utrolig nyttig, men den kan også bli litt i tyngste laget og for noen litt rotete.

Ved å bruke flytepaletten til dette verktøyet så kan du ekskludere (og inkludere) ønskede elementer i din referanse. Slik at du slipper å få med unødvendig informasjon ved prosjektering.

Klikk på hurtigknappen i øvre verktøylinje sin nedtrekksmeny og velg Trace & Refrence eller gå via Window > Pallettes > Trace & Refrence

Aktiver verktøyet ved å trykke på ikonet med to firkanter over hverandre. Ved siden av Refrence finner du en nedtrekkmeny. I den norske malen står det noen elementer automatisk huket på, men har kan du da justere ønsket informasjon.

Opplever du at du ikke ser noe eller mangler informasjon i referansen så kan du gjøre soner og fyll transparente ved å klikke på ikonet nederst til høyre.

Merk at disse innstillingene er ikke spesifikke til views, men følger deg hele veien til du eventuelt skrur verktøyet av eller gjør endringer.

Dette er et hendig verktøy som inneholder ganske mye mer enn hva man først ser og er lett å glemme, så ta en titt på manualen til Graphisoft om du er mer nysgjerrig. Den finner du her