Hotlinke med Design Options

Design Options er et verktøy som enkelt og effektivt kan kommunisere på tvers av filer, og du kan derfor også linke filer med Design Options, altså hotlink. Det er samme fremgangsmåte som brukes for å hente inn filen som vanlig, men med noen flere valgmuligheter. Dette er naturligvis noe som kun fungerer i Archicad 27, da Design Options er nytt i denne versjonen.

Før du henter inn hotlinken må du sette opp Design Options Combinations i hovedfilen. I den norske malen så ligger det inne Alternativ A og Alternativ B som standard når du åpner en ny fil.

Hent så inn hotlinken ved å klikke på Place Hotlink-ikonet på øvre verktøylinje eller gå på File > External Content > Place Hotlink.

Hent inn modellen (.pln-fil) og du vil få tre alternativer under Design Options.

Main model Only, som navnet tilsier kun hovedmodellen i hotlinken uten design options.

Selected Options, her kan du velge hvilket alternativ som skal være synlig

Use an Option Combination, her kan du velge et av kombinasjonene som er satt opp i hotlinken

Place Hotlink, og følg stegene som normalt ved plassering av hotlink (plassering og etasjestruktur).

Skulle du sette inn en hotlink med design options uten å legge inn alternativer i hovedfila så vil du ikke få muligheten vi har gått igjennom over.

Plasser hotlinken som vanlig. Marker hotlinken i hovedfilen og høyreklikk > Hotlink Selection Settings > her kan du da gjøre endringer i hva som er synlig under Design Options som vist tidligere i artikkelen.