Tilpasse verktøylinje

Noen ganger er det behov for å tilpasse sitt oppsett i Archicad for best mulig workflow. Vi bistår med å sette opp egen kontormal via våre konsulenter, da dette er er et ganske omfattende arbeid. Det er dog noen ganger behov for små endringer eller tilpasninger i akkurat det prosjektet man arbeider i akkurat nå, så i denne artikkelen tar vi deg igjennom hvordan du kan legge til og tilpasse verktøylinja enklest mulig. Vi tar utgangspunkt i Norsk Oppsett 27.

1. Hvordan finne fram? Øvre verktøylinje > Options > Work Environment > Toolbars...

2. Still inn på ønsket søkemetode, vist under er alle kommandoer i alfabetisk rekkefølge. Og på motsatt side skal du stille inn hvor du ønsker å legge inn kommandoen. Nor Oppe og Nor Nede er verktøylinjene i det norske oppsettet og er fine å ta utgangspunkt i her.

3. Hvordan finne og legge til kommandoer

A. Finn ønsket kommando ved bruke søkefeltet

B. Marker kommando slik at den er blå. DU kan legge til flere av gangen ved holde nede shift-knappen

C. Legg den til i verktøylinja. Den vil legge seg på den verktøylinja (toolbar) som er åpen på motsatt side

4. Flytte, slette og tilpasse

A. Kommandoer som legges til legger seg automatisk nederst, men du kan flytte de (og allerede lagt til kommandoer) ved å bruke klikk og hold nede på pilene ved siden av kommandoen

B. Du kan også fjerne kommandoer ved å markere kommando og klikke Remove. Merk at dette ikke kan gjøres om, da må du legge til kommandoen manuelt igjen.

5. Klikk OK og finn kommandoen din på ønsket plassering.

Tips og Triks

• Er ikonet blått betyr det at det er aktivert, klikk en gang for å deaktivere.
  • Noen ikoner har flere valg, da trykker du på den lille pilen ved siden av ikonet for å få opp disse.
  • Er ikonet grått ut betyr det at det ikke er aktivert. Da må du finne kommandoen i work enviroment og aktivere den. Ta Distance Guide som eksempel - Work Environment > More Options > Expirmental Features > Enable Distance Guide

• Under Create and Edit Toolbar hvor vi legger til og endrer på kommandoer i verktøylinja kan du velge visningstype. Klikk på Toolbar Options og velg ønsket visning. Show Icon and Name selectively er standard i norsk oppsett.

• Du kan klikke på de forskjellige kommandoene i Commands and Menus og få opp en beskrivelse av verktøyet.
  • Les mer om toolbar her. Husk at du kan alltid høyreklikke på verktøy i Archicad, gå inn på whats this? for å komme inn på Graphisoft sin egen manual