Terreng og høyder i forhold til etasjer etc.

Vi anbefaler alltid at man jobber med terreng i en egen etasje. I Den norske prosjekteringsmalen vil det være naturlig at dette er på hav-etasjen. Dette gjelder uansett om terrenget er laget med Archicads Mesh-verktøy, eller med NORKART og ArchiTerra etc.

I eksemplet over stod vi i hav-etasjen når vi skapte terrenget med NORKART Add-on for Archicad.

Finn ut hvilken høyde 1. etasjen på bygget ditt skal ha (ev.t kan dette være også fundament, underetasje eller parkeringskjeller etc.). Benytt "Level Dimension Tool" om du vil måle høyden rundt på tomteområdet.

Åpne "Story Settings" og skriv inn hvilken høyde hav-etasjen skal ha på "Height to Next". I eksempelet skal det være 110 meter, så her skriver vi inn 110 000 da vi jobber i mm.

Det kan være at man må juster høyde over havet etter at man har startet å tegne, eller at man legger inn en ny etasje slik som f.eks fundament . Et godt tips kan da være å gjøre dette direkte i et snitt, ved å stå med musepekeren på høydelinjen for etasjen og høyreklikker, velg så "Edit Story Levels".

Velg så den høydelinjen for etasjen du vil som utgangspunkt endre på og metode for hvilke andre etasjer som skal bli berørt av dette. NB! ikke klikk på OK før du har gjort alle endringene ferdig. Vær også oppmerksom på at man ikke kan angre på dette etterpå, så er lurt å ta en "Save" om man skulle ha behov for å gå tilbake.

Les mer om "Story Edidting Mode" i manualen