Hvordan justere bredde-/høydevisning av snitt

Det er to måter å redigere snitt visningen.

Den ene er å stå i plan å justere snittlinjen der, det andre er å åpne snittet og redigere det direkte der. Her skal vi vise hvordan du kan redigere det direkte i selve snittet. Noen ganger ønsker du å ha med alle detaljer mens andre ganger ønsker du kun deler av det. Dette gjelder både for snitt og fasade.

Justere bredde

For å kunne justere snittet må du sørge for at section range er aktivert.

Denne får du frem om du høyreklikker i bildet. Når den er aktivert får du opp disse grå feltene på siden. Trykk på kanten av det grå feltet, hold musepekeren nede og dra linjen til venstre eller høyre.

Justere Høyde

For å justere høyden, høyreklikker du og velger Section Settings.

Under General finner du Vertical Range. Om du velger Infinite vil du få med hele prosjektet, men skulle du ønske et snitt av f.eks kun 1 etasje, så huker du av på Limited og under Project Zero legger du inn mål på hvor snittet skal begynne og slutte.

Les mer her:

Archicad 27 manualen: Section and Elevation Settings

Andre hjelpeartikler på snitt: Ressurssenteret artikler