Mac - Kan ikke åpne "...." Fordi Apple ikke kan sjekke innholdet for ondsinnet programvare.

Feilmelding på Mac for Norkart og enkelte andre tileggsprogramvarer.

I dette eksempelet tar vi for oss Norkart, men oppskriften vil være den samme om det er ArchiTerra eller andre programvarer.

Noen av våre kunder kontakter oss på grunn av feilmeldingen "Kan ikke åpne "NorkartAC26NOR-1.1.0-osx-installer" fordi Apple ikke kan sjekke innholdet for ondsinnet programvare."

Dette er en feilmelding som er knyttet til sikkerhetsinnstillingene på Mac-maskiner, med MacOS 12 Monterey.

På Apple sine egen hjemmesider anbefaler de følgende:

1. Finn appen du vil åpne, i Finderpå Macen.

Ikke bruk Launchpad til å finne appen.

2. Hold nede Kontroll-tasten mens du klikker på app-symbolet, og velg deretter Åpne fra snarvei-menyen.

3. Klikk på Åpne.

Appen arkiveres som et unntak i sikkerhetsinnstillingene, og du kan åpne den når som helst ved å dobbeltklikke på den, akkurat som med en registrert app.

For å lese mer om dette kan du følge denne linken som tar deg til Apple sine egen hjemmesider.

Se feilmeldingen i illustrasjonen under.