Element Transfer Settings / Parameter overføring

Mange bruker nok Element Transfer Settings, men vet nok ikke om alle mulighetene som dette egentlig gir for å effektivere hverdagen.

Man kan blant annet velge å ikke overføre ID, størrelse og annen data, men f.eks. ta med alle andre innstillinger for objekter og elementer. Det er enkelt å lagre sine egne varianter av disse innstillingene og bruke de både med favoritter som utgangspunkt eller ved å suge opp (pipette) og sprøyte inn i de man skal overføre til.

Man kan se innstillingene sortert etter "Tools" eller "Group By Setting"

Pick Up/Inject Parameters

Innstillingene som gjøres her benyttes også når man bruker "Pick Up/Inject Parameters" Snag_170b44e.png (sprøyta/pipetten). Som du kan se i dialogboksen ovenfor er det satt opp en del forskjellige kombinasjoner, som for eksempel "Dør og vindu (uten størrelse og ID)", som kan komme godt med om man vil plukke med seg utforming og andre innstillinger i et vindu og "sprøyte" inn i et annet uten å endre størrelse og ID.

Snarveien til Element Transfer Settings

Man kan også ved å velge den aktuelle favoritten i Favoritt vinduet, høyre klikke og velge den transfer settingen som man ønsker å bruke. Så er det den som er gyldig for akkurat dette vinduet, i den neste operasjonen i Archicad. Snag_2544c4d4.png

Om man opplever at standardinnstillingen ikke lengre er den aktive

Hvis du opplever at ikke alle innstillinger blir med når du velger en favoritt eller overfører egenskaper mellom elementer, må du inn og endre kombinasjon i "Element Transfer Settings". Gå inn på Edit > Element Settings > Element Transfer Settings (evt. tannhjulet i favorittpaletten) for å endre.

I dette, og de fleste andre tilfeller ønsker vi at den skal stå på Transfer All Settings (-Home Story). Dobbeltklikk på denne, slik at den får en stjerne og hake, så vil du se at innstillingene fra favoritten kommer med.

Mer informasjon: