Library Part Parameter i skjema eller lister

Library Part Parameter er parametere som hentes fra objektet.
I utgangspunktet ønsker vi å benytte Archicad-properties for å berike skjemaer, da disse er redigerbare om man benytter "Export/Import Property Values from Schedule", og er lettere å eksportere til IFC.

I dette eksempelet ønsker jeg å berike mitt skjema med plasseringen av en dør.

Jeg går inn på døren å skriver inn informasjon jeg ønsker å ha med i mitt skjema "Bygg B- Hall". Dette fyller jeg inn under Innstillinger dør > Beskrivelse. Og trykker OK.

Videre går jeg inn i skjemaet mitt, og åpner Scheme Settings. Jeg ønsker da å legge til informasjonen om plassering som jeg fylte ut på objektet over. Jeg ønsker da å legge til en ny Fields. Man trykker da på den sorte pilen til høyre for Add Fields, og velger Library Part Parameters..

Det vil da åpne seg en mappe struktur. Endre Folder View  til Folder View (Used Objects only)

Velg Bibliotek 25 (eller eldre versjon) > Objektbibliotek.lfc > Standardbibliotek>1.2 Dører> Henglsede dører>Velg objektet kalt Dør.gsm

Tips i forhold til dette er å sortere Available Parameters: etter Name ved å tykke på denne og skrålle ned til P.., Finn Plassering, Marker, og tykk >>Add>> eller dobbelt klikk slik at den kommer over i Selected Parameters,> OK.

Resultatet blir som vist under, så er det bare å tilpasse teksten slik man måtte ønske for å få det likt som resten av oppsettet i skjemaet.

Samme metode gjelder for vinduer, bytt ut dør med vindu.