Find & Select

Ikke alle er klar over hvor kraftig funksjonen Find & Select er i Archicad

Den finner du enten ved å gå på Edit > Find & Select, snarveien i øvre verktøylinje eller ved å bruke hurtig kommado Ctrl+F / Cmd +F.

Når Find & Select vinduet dukker opp, kan man legge til de ønskede søke Criteria. Dette er veldig likt slik som det er i Shema Settings for skjema og lister. Her kan man søke etter objekter og elementer med en spesifikk ID, størrelse, klassifisering, etasjer, eller lignende. Dette er et veldig kraftig redskap som gir uendelig antall søke og sorteringsmuligheter, om man benytter det riktig.

Som vist over kan man velge blant mer eller mindre alt av data i en BIM-modell.

Ferdige søkekriterier

Det mange ikke vet, er at vi har lagt inn mange ferdige søkekriterier i den norske malen, og man kan også lagre sine egne, slik at du kan gjenbruke disse.

I eksemplet over, har vi benyttet et ferdig kriterie for søk etter elementer på en spesifikk etasje, i dette tilfelle vinduer i 2. etasje.

Her finner du mer informasjon om hvordan du kan utnytte Find&Select