Er ArchiTerra nødvendig å ha, når man benytter kart og terrengimport med Norkart Add-on?

Architerra

Terrenget  som kommer inn via den nye funksjonaliteten med Norkart Add-On for Archicad, er eksisterende situasjon. Så om man har behov for å bearbeide terrenget til nye byggeprosjekter, legge inn tilførselsveier til en tomt/område, kontrollere veiens stigningsgrad, skape tomter/platåer med fylling og skjæringsgrad, lage støttemurer og hente ut massebalanse etc. har man absolutt fremdeles bruk for ArchiTerra.

Det samme gjelder om man har SOSI-filer man har kjøpt tidligere, eller som skal i felleskap benyttes av et prosjekteringsteam slik at man har samme underlag etc.

Terrenget fra Norkart (Archicad mesh) kan med få klikk gjøres om til ArchiTerra ved å bruke "Transform Archicad Mesh"-funksjonen. Da er det enkelt å bearbeide det importerte Norkart-terrenget videre. Se en oversikt over verktøy og funksjoner som vi går igjennom på vårt temakurs på 2.5 timer her.