Linjer i 2D-visning virker grovere og endrer tykkelse - Archicad 26

I Archicad 26 kan man oppleve at 2D-visninger ser litt grovere ut når man zoomer ut og inn, da spesielt om man ser tegningene fra lang avstand.

Dette skyldes blant annet nødvendige endringer gjort i Archicad 26, for å øke stabiliteten til programmet, samt tilpasninger i forhold til at OpenGL-teknologien som har vært benyttet i grafikkortene (skjermkort),  er utfaset og nå er helt erstattet med DirectX for Windows og Metal for Mac.

NB! Dette påvirker kun visning/arbeidsmiljøet på skjermen og ikke kvaliteten på utskrift eller PDF-filer etc.

I Archicad 26 er nå 2D Drawing Antialiasing aktivert som standard og det anbefales ikke at man slår dette av. (Innstillingene for dette finner man under Options>Work Environment>Advanced Redraw Options..)

Dette oppleves best på skjermen mens du jobber og er litt vanskelig å gjenskape på skjermdumper. Men bildet ovenfor har "2D Drawing Antialiasing" aktivert og bildet under har det ikke. Det man best kan se det på er at i eksemplet i bakgrunnen på bildet over, virker linjene på f.eks. mønene å være litt tykkere.