Låste / tomme parametere i skjema

Når du har et prosjekt som er jobbet med i flere versjoner av Archicad, kan du noen ganger få en problemstilling med at du ikke kan endre på parametere.

Dette kommer som regel av at de har Classification av tidligere versjoner.
Dette kan du løse med å gå inn i Scheme settings i skjema å legge inn riktig versjon.

Eller så kan du endre til den nyeste Classification versjonen på selve døren eller vinduet.

NB! Hvis de har Classification som versjon 20 eller tidligere, da bør du bytte til den nyeste versjonen. Er prosjektet startet i f.eks versjon 22 skal man ikke bytte til nyeste, da dette berør også informasjon som er fylt ut samt ifc-oversetter. Da bruker du første alternativ som vist over.