Bruk av Dropbox, Google Drive og OneDrive etc.

Det bør ikke med Archicad lagres, jobbes i, eller linkes filer direkte fra Dropbox, Google Drive og OneDrive eller lignede. Dette også spesielt om man benytter slike funksjoner som DropBox har, med «Smart Sync». Noen av dere benytter sikkert allerede dette i dag og har ikke nødvendigvis heller opplevd noen problemer. Men dette er ikke offisielt støttet av Graphisoft og gjøres på eget ansvar, les mer her.

Bruk eventuelt disse løsningene kun for backup og filtransport mellom maskiner etc. men ha de aktive prosjektene deres lokalt eller på kontorets server. Husk at man veldig ofte har PDF, DWG og bildefiler etc. som linkede filer i Archicad. Dette skjer ofte uten at man tenker over det, for de det er et automatisk valg om man legger inn et bilde, PDF etc. med External Drawing. Om noen av disse filene ligger i f.eks. Dropbox, kan det bli krøll, for samtidig lages midlertidig data hele tiden ved oppdatering, save og overskrivinger ved f.eks. bruk av "Save As" eller ved "Publish" av PDF-, DWG-filer etc.  Om kun en av disse filene er koblet mot en «Smart Sync» folder, kan det forårsake også korrupte filer og tregheter etc.

Om man har BIMcloud (fullversjon eller SaaS -løsningen) er dette laget spesielt for å løse problematikken som oppstår og man kan derfor her legge filer direkte i skyløsningen og linke disse inn uten at de behøver å være lokalt eller på intern server.