Skylight tool

Skylight Tool finnes som et eget verktøy samt som GDL objekter. Dersom man bruker takverktøyet

vil takvinduet bli plassert ut automatisk i lik vinkel som taket samt kutte hull i taket.

Dersom man ønsker et takvindu i mønet til taket må man velge Skylight under objektverktøyet. Det har noe med Roof Pitch (tak vinkelen) å gjøre. Det går nemlig ikke an å sette denne vinkelen på takvinduer satt ut med Skylightverktøyet.

Gå inn i Objektverktøyet > Objektbiblioteket > Basic Library > 1.3 Windows > Dormers and skylight.

Sett ut takobjektet der det er ønskelig og lag deretter et snitt igjennom takvinduet.

Her er takvinkelen satt til 0 grader med en Dimensjon 1 på 1500 hvilke er for lite med tanke på vinkelen på taket. Setter man Dimensjon 1 til 2200 vil takvinduet passe med taket.

I og med at Skylight som objekt ikke kutter hull i taket, må dette gjøres manuelt. Marker taket og velg Subtract from Polygon.