Surfaces (Overflater)

Legg til farger og teksturer i prosjektet ditt,                        å gjøre det mer realistisk.

Det ligger allerede en del farger og teksturer i Archicad som kan brukes, men du kan også legge til egne om du ønsker det. Surface finner du på nedre verktøylinje med dette ikonet:  Snag_57d3fa7.png

Surface kan du bruke på alt av vegger, gulv, tak, vinduer, dører, møbler osv. Om du går inn på innstillingene til de ulike elementene kan du velge hvilken overflate de skal ha. Overflatene vises i 3D, Section og Elevation og i PhotoRenderings.

Legg til ny farge

Ønsker du å legge til en ny farge, kan du duplisere en av fargene som allerede ligger inne og lage en ny.  Gi den et nytt navn og under exposure to light trykker du deg inn på surface color. Her i fargevelgeren legger du til ny ønsket farge.

Legg til nytt bilde

Om det ikke fins et ferdig BIM objekt av f.eks et gulv du ønsker å bruke, kan du bruke et bilde i stedet.                  Bruker du et sømløst bilde ungår du å få rutenett.

Åpne Surface Snag_57d3fa7.png  Trykk på New (1) og legg til nytt navn. Når det er gjort går du ned på Texture, trykker på dokument mappen (3) og Add (4). Finn bildet du ønsker å bruke og legg det til som en ny surface.

Under punktet cover fil foreground velger du hvilket mønster som skal vises i 2D.

Ønsker du å rendre filen din senere kan det være lurt å gjøre en update på Engine Settings. Dette finner du øverst i surface boksen. Trykk på nedtreksmenyen under Engine Settings og velg Cineware and redshift by Maxon. Nederst trykker du på Match Settings og velg Update Cineware settings (from basic). Når det er gjort går du opp igjen på Engine Settings og endrer tilbake til Basic Engine før du trykker ok.

Fargesett elementer i 3D view

På nedre verktøylinje har du et valg som heter Surface Painter. Dette er et supert verktøy hvor du i 3D kan teste deg frem med ulike farger og teksturer bare ved å klikke på fargen du vil teste og så på elementet.

Legg til ferdig biblioteker

Du kan lese mer om overflater her: Surfaces