Stille inn bruk av dedikert skjermkort på Windows

De fleste nyere Windows-baserte maskiner kommer med to skjermkort, hvorav ett er et integrert og egner seg ikke for resurskrevende oppgaver slik som BIM- og renderingsprogrammer utfører.

Om Archicad eller f.eks. Twinmotion benytter seg av det integrerte skjermkortet, vil man kunne oppleve problemer med svært treg navigering, opptegning og Zoom etc. eller også at programmene krasjer i enkelte tilfeller.

Man kan "tvinge" Windows til å alltid benytte det dedikerte skjermkortet på følgende måte:

Benytt "Windows søk" og skriv in "grafikkinnstillinger" velg så dette fra "Systeminstillinger" mceclip0.png

Om programmet du vil stille inn ikke allerede ligger i "App" listen må man finne dette ved å klikke på "Bla gjennom" I eksemplet legger vi til "Twinmotion" som vi finner under Programfiler>EpicGames.

NB! velg programfilen ( .exe-filen) som i eksemplet under.

Vi ønsker ikke at Windows skal bestemme for oss, så kikk her på "Alternativer"

Ved å velge "Høy ytelse" vil alltid nå Twinmotion benytte de dedikerte skjermkortet i maskinen uansett situasjon. NB! man må gjøre dette for hver versjon/utgave av de enkelte programmer.

NB! om programmet er i bruk, må du avslutte og starte det på nytt for å få aktivert innstilligen.