WIN - Goodies kommer ikke opp i Archicad etter installasjon.

På grunn av endringer i nyere versjoner av Archicad og at programeringskoden til Goodies er svært gammel og ikke støttes lengre, vises ikke funksjoner fra Goodies-pakken i menyene slik de skal. Dette er kjent for utviklerene, men siden dette er en usupportert programutvidelse, kan det ta noe tid før man har en løsning. I mellomtiden har vi et noen alternative måter å ta det i bruk på.

Last ned Goodies-pakken her: Goodies for Archicad versjoner

For Mac benytt - Mac - Goodies kommer ikke opp i Archicad etter installasjon.

NB! Ta sikkerhetskopi av egendefinerte Work Environment.

Hvis du allerede har et eget tilpasset Work Environment bør dette lagres og eksporteres. Dette kan man lese mer om i artikkelen Export Work Environment. Har du kontor mal med endringer allerede lagret trenger man ikke foreta seg noe.

1. Avslutt Archicad
  2. Åpne først et Filutforsker-vindu og gå til C:\Users\ditt_brukernavn.

Sørg for at du kan se skjulte elementer:

Windows 10: klikk på Vis-fanen og merk av i boksen for "Skjulte elementer"

Windows 11: Klikk på de 3 linjene i overskriften til filutforskeren og velg Vis > Skjulte elementer.

3. Gå nå inn i AppData\Roaming\GRAPHISOFT\Archicad XX.0.0. NOR

hvor "XX" er versjonen av Archicad du bruker.

4. Velg mappen "Work Environment" og slett den. Kun denne ene mappen.

5. Start Archicad og Velg Norsk Oppsett xx

6. Goodies-elementer vil være på standardplasseringene

• Accessories: Design > Design Extras > Accessories
  • Polygon Counting Tool: Window > Palettes > PolyCount
  • 3D Studio In: File > Interoperability > 3D Studio
  • Mesh to Roof: Design > Design Extras > Create Roofs from Mesh
  • Interior Wizard: Design > Design Extras > Interior Wizard
  • Profiler: Design > Design Extras > Profiler
  • Construction Simulation: Document > Listing Extras > Construction Simulation
  • Intersections in Layer Combinations: Options > Intersections in Layer Combinations
  • Check Duplicates Tool: Edit > Check Duplicates

Lær om Goodies: About Goodies

NB! For å bruke Accessories add-on med prosjektet ditt, sørg for å legge Accessories Library til prosjekt. File > Library Manager... klikk på Legg til bibliotek-knappen og bla til " Accessories Library XX" inne i Archicad XX-mappen (der XX er versjonen av Archicad du bruker).

Mer om bruk av Accessories: Accessories